ATAC

E-mail :

Algemeen :

Als bevestiging van je inschrijving ontvang je een borstnummer (VAL-nummer). Het is geldig voor een volledig seizoen. Dit nummer moet je altijd bij je hebben als je aan een wedstrijd wil deelnemen. Mocht je ooit je nummer verliezen, verwittig dan zo snel mogelijk de secretaris. Hij zal dan voor een nieuw nummer zorgen. Mocht je ooit op een wedstrijd aankomen en merken dat je je nummer niet bij hebt, dan kan je op het wedstrijdsecretariaat ter plaatse een vervangnummer vragen. Dit vervangnummer is slechts geldig voor die wedstrijd.

Bij wedstrijden waaraan de club deelneemt is er vaak een gezamenlijk vertrek op een vooraf afgesproken uur. Dit wordt dikwijls via e-mail gecommuniceerd. Geef dus zeker je e-mail adres op aan de secretaris. Wees steeds goed op tijd, zodat samen met een trainer kan worden opgewarmd en het parcours vooraf kan worden verkend.


Veldloop :

Bij het begin van het winterseizoen krijg je een lijst met de wedstrijden waar we in clubverband naar toe gaan. We raden je aan om vooral die wedstrijden te lopen. Op de plaats van de wedstrijd zal je trainer of een clubafgevaardigde je een afgestempeld wedstrijdkaartje overhandigen. Dit kaartje moet je bij je hebben om de wedstrijd te mogen starten. Ga je dus elders lopen, vraag dan vooraf zo'n kaartje bij je trainer of de secretaris. Bevestig dit wedstrijdkaartje bij aan je nummer.
Bij het overschrijden van de aankomst wordt dit kaartje verwijderd om de uitslag op te maken.


Wat meenemen naar een veldloop?

Clubtruitje ATAC en uw borstnummer, het borstnummer wordt vooraan gedragen. Veiligheidsspelden om het borstnummer te bevestigen.

Breng gepaste kledij mee, hou rekening met wisselende weersomstandigheden. Het is belangrijk om voor en na de wedstrijd de spieren goed warm te houden. Regenkledij, een muts en handschoenen zijn geen overbodige luxe. Douchegerief.

Reservekledij. Goede loopschoenen zijn zeer licht en passen goed aan. Bij wedstrijden neem je best een 2de paar mee (1 voor de opwarming en een droog paar voor de wedstrijd). Spikes zijn zeker een voordeel daar ze meer grip geven op de ondergrond. Er zijn pinnen met verschillende lengtes afhankelijk van de ondergrond (modder / zand / bevroren grond) 9 mm en/of 12mm zijn het meest toepasselijk.

De deelnemende atleten moeten bij vertoon van hun wedstrijdnummer geen inkom betalen. De supporters, afhankelijk van het type wedstrijd, betalen inkom. Op de website van de inrichtende club vind je meestal alle informatie over de omloop, afstand en de starturen per categorie.


Indoor- & zomermeetings :

Het borstnummer wordt achteraan gedragen bij alle loopnummers tot en met 400 meter, voor langere afstanden wordt het borstnummer vooraan gedragen. Bij werp- en springnummers mag je kiezen.

De inschrijving (met inschrijvingsgeld) moet meestal ter plaatse geregeld worden, op het wedstrijdsecretariaat. De inschrijving gebeurt aan de hand van officiële VAL-wedstrijdkaartjes, per proef waaraan je wil deelnemen moet je een afzonderlijk wedstrijdkaartje invullen en op het wedstrijdsecretariaat achterlaten. De roze kaartjes zijn voor de dames en de witte voor de heren. Wat moet je nu op het wedstrijdkaartje invullen?

· je borstnummer

· de proef waaraan je deelneemt

· je categorie

· je naam, voornaam en geboortejaar

· de officiële afkorting van je club: ATAC


Zorg ervoor dat je voor de wedstrijden goed opgewarmd bent en na de wedstrijden goed uitloopt. Dit voorkomt kwetsuren!

De resultaten van een veldloopwedstrijd, pistemeeting of indoormeeting zijn meestal te verkrijgen op het wedstrijdsecretariaat en staan een paar dagen later ook op de website van de organiserende vereniging. Ook info over de disciplines per categorie, de starturen, enz. kan je meestal vinden op de website van de inrichtende club.


Startbokken worden gebruikt voor loopnummers met een afstand tot maximaal 400m. De benjamins mogen nog geen startblokken gebruiken. De pupillen en miniemen kunnen kiezen tussen startblokken, de 3-puntsstarthouding of de rechtstaande starthouding. Bij de start van loopnummers langer dan 400m mag de atleet de grond niet met de handen aanraken.

CLUBINFO

WEETJES